
Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miksi kipuilet?

Oletko koskaan miettinyt, mikä merkitys tuntemallasi kivulla on? Miksi olet kärsinyt vuosikausia samoista tai lisääntyvistä vaivoista, joihin mikään ei tunnu tehoavan? Miksi ahdistaa ja stressaa? Miksi koirasi on niin haastava? Miksi se turhautuu koko ajan tai mistä aggressiivinen käyttäytyminen kumpuaa?
Minä olen.
Läheisen sairastumisen ja oman koirani sekä omien kipuilujen myötä aloin muutamia vuosia sitten pohtia, mitä sairastuminen ja parantuminen tarkoittaa. Ja onko jotain, mitä minä voin asialle tehdä? Mihin minä voin vaikuttamaan?
Usein kipu mielletään vain negatiiviseksi asiaksi, josta halutaan äkkiä eroon. Viittaan yleisesti sekä fyysisesti että emotionaalisesti epämiellyttäviin & negatiivisiin tuntemuksiin, kuten kipuun, ahdistukseen, pelkoon ja häpeään. Siinä kohtaa, kun tuntuu, että asialle ei mahda mitään tai on kokeiltu jo kaikkia, on helppo lyödä hanskat tiskiin. Mutta mitäs, jos se onkin se hetki, kun sun on mahdollisuus katsoa asiaa toiselta kannalta? Mitäs jos sinun onkin mahdollisuus oppia siitä jotain? Mitäs jos se onkin kutsu ottaa itse vastuu omasta hyvinvoinnista ja parantumisesta?
"Mitäs, jos se (kipu/haaste) onkin mahdollisuus?"
Keholla ja tunteilla on yhteys
Tunteesi ja ajatuksesi vaikuttavat kehoosi, ja kehosi tila vaikuttaa ajatuksiisi ja tunteisiisi. Tätä vastavuoroista informaation vaihtoa tapahtuu koko ajan. Se automaattista ja aina emme ole siitä edes tietoisia. Kehossa hermosto vastaa informaation välityksestä ja hermosto tasapainottaminen onkin tärkeää hyvinvoinnin kannalta.​ Jos halutaan pysyviä tuloksia, on tärkeää kuitenkin huomioida koko kokonaisuus, niin keho, mieli kuin tunteetkin.
Parantuminen tapahtuu tuntemalla